Dukkehuse og kikkasser

Jeg startede tilbage i 2009 og uden at tænke mig om eller på nogen måde have sat mig ind i hvad jeg ville og hvad jeg kunne eller måske rettere ikke kunne

 

Dette er mit første dukkehus i 2009 efter mange år fik jeg købt og ville gøre i stand. Dukkehuset var meget stort, men desværre viste det sig at det var fyldt med orm, så det røg ud, men jeg kunne ikke redde det. For det andet var jeg slet ikke klar over hvor meget arbejde og hvordan jeg kunne få gjort det rent mm.

 

 

I frustration over jeg ikke kunne klare det store dukkehus og det var fyldt med orm, så prøvede jeg at lave mit eget og ville i dag have ønsket jeg havde beholdt det og fortsat med at gøre det i stand.

Man kan roligt sige jeg kom dårligt fra start, men det har ikke sat en stopper for dukkehuse som en hobby.

Den 23-11-2018 købte jeg et gammelt brugt dukkehus fordi det var meget billigt og fordi jeg tænkte, hvad kan der gå galt i det. Det skulle så endnu engang vise sig at selv om jeg kunne få tapet af, så var der andre ting jeg ikke havde taget højde for. Det var sådan noget som størrelsen, hvordan lapper man gamle sømhuller og ikke mindst fjerner de limrester som der er på gulvet.

 

 

Søgningen på nettet gik i gang for at finde oplysninger og jeg må sige at af en hobby som denne er det et totalt kaos at komme ind i fordi selv om man søger 1:12 i størrelsen, så er der forskellige opfattelser af hvad størrelsen er af denne fordi den skal til enhver tid passe ind i det som dukkehuset er beregnet til. Vi kan fx. tage hvor højt skal der være til loftet. Her tages udgangspunkt i hvad der er i virkeligheden, men ikke alle har ens højde til loftet og derfor vil et dukkehus heller ikke have det. Højden til loftet er som udgangspunkt meget vigtigt at viden inden man starter med at købe møbler eller dukker og ellers kan man hurtigt komme ud for at møbler og dukker er for store eller små.

 

 

 

 

 

Mit næste indkøbte dukkehus den 05-05-2020, blev dette for kunne simpelthen ikke stå for de fine malede blomster. Jeg vil prøve at undgå at ændre på huset, men dog fikse det op, så det kan fremstå pænt og næsten nyt.

Jeg har nu besluttet mig for ikke købe flere dukkehuse før jeg har prøvet at bygge mit eget dukkehus, så det bliver lidt spændende. For at afprøve om det at bygge selv var en god ide lavede jeg mig en udstillingskasse og det gik fint, så derfor er mit næste projekt at bygge et stort dukkehus men fra det 20. århundrede.

Inden jeg går i gang vil jeg indhente flere informationer og få lidt mere viden

Da mit liv langt fra stå stille og jeg ikke kun er interesseret i dukkehuse, så er tiden blevet knap og andet har taget min tid, så der har endnu ikke været tid til at bygge et dukkehus, desværre

TILBAGE