Miniature oversigt

Jeg vil her vise hvad jeg har lavet som er ganske lidt og hvad jeg igennem mit liv har og har haft af miniature og dukkehuse

Jeg fik mit første dukkehus var som barn i en alder af ca. 6 år i 1960. Som jeg husker det så mener jeg det var et dukkehus min far havde lavet. Dukkehuset kom til at stå på min mors gamle Singer symaskinebord.

På et tidspunkt forsvandt dukkehuset da jeg var omkring 9-10 år gammel. Mine forældre mente nok at jeg ikke gad at lege med det mere og derfor røg det ud. Jeg ville nu have ønsket at de havde beholdt det, så jeg kunne tage det med mig ind i voksenlivet. Selv om jeg nok også indrømme at med det voksenliv jeg fik, så var det nok blevet smidt ud alligevel. Symaskinebordet var en gammel Singer symaskine som kunne sænkes ned og dermed kunne bruges som bord, når symaskinen ikke var i gang.

Jeg har aldrig kunne slippe legebarnet i mig og derfor altid følte jeg mig hjemme med mine børn og i børns leg. Den dag i dag elsker jeg at lege selv om mine lege er meget anderledes end før, men vil da stadig gerne lege med dukkehuse, dukker og legoklodser.

Det med dukkehuse har stået stille i mange år, men har langsomt sneget sig ind på mig igen

Dette er mit første dukkehus i 2009 efter mange år fik jeg købt og ville gøre i stand. Dukkehuset var meget stort, men desværre viste det sig at det var fyldt med orm, så det røg ud. Det var et meget gammelt dukkehus og hjemmelavet, men jeg kunne ikke redde det.
Lige efter det store hus tænkte jeg at jeg måske kunne lave et dukkehus selv, men meget mindre. Derfor fik jeg lavet dette i 2009, men pga. sygdom og personlige årsager kom det ikke videre og ud røg det også pga. flytning.

Langsomt efter en kræftsygdom som lægerne først opdagede 3 år efter jeg vidste der var noget galt. Efter det fulgte der ca. 5 år med depression som kroppen udviklede pga. den store operation. Først sidste år 2019 begyndte jeg at finde drømmen frem igen om at bygge mit eget dukkehus. Det har krævet jeg fundet ud af en masse informationer for at starte, så derfor jeg kun lave en kikkasse som jeg bruger til at udstille de ting jeg køber.

Mine drømme har ændret sig mange gange ang. hvilken type dukkehus jeg ønsker mig, men hele tiden kommer jeg tilbage til et bestemt dukkehus som jeg drømmen om at lave. Det er ikke et dukkehus, men en boligblok som dukkehus. Jeg har langsomt indkøbt værktøj, træ og andet for at kunne gøre mig klar til at begynde det store arbejde. Jeg kan godt lide at se de fine dukkehuse som har victoriansk stil, men det er bare ikke mig at have det stående her hos mig. Et moderne dukkehus synes jeg er ideelt at bygge for det høre tiden til nu og når og hvis det gemmes, vil folk kunne se hvordan der ser ud i dag.

Som tiden går, så kastede jeg mig over de mange miniatureting som man kunne købe til dukkehuse og opdagede også at der var mange forskellige størrelser af miniature ting som skulle passe ind i et dukkehus, så nu blev det også til at jeg måtte sætte mig ind i mål og dermed også tage stilling til hvilken størrelse dukkehus jeg var interesseret i at bygge.

Dukkehus størrelsen er så blevet den som hedder 1:12, men selv her er der noget at tage hensyn til. Når man ønsker at bygge et dukkehus selv, så skal man se efter målene på huse i virkeligheden og benytte målestoksforholdet 1:12 for at finde ud af hvilke mål dukkehuset og møbler mv. skal have.

Der findes flere møbler og andet som har størrelsen 1:12 men er forskellige i målene og derfor er det vigtigt at vide hvilken størrelse man skal benytte for at det passer til dukkehuset og det andet som er i dukkehuset. Det samme gælder når man køber ting som vaser eller andet, så er det meget vigtigt de passer i størrelsen til møblerne osv.

Jeg vil forsøge at lægge alle informationer ind samt billeder af det jeg har lavet og købt.

Der vil også være links til både de butikker jeg har købt ting hos og til museer, workshops og andet.

Siderne vil løbende blive opdateret, da jeg ikke er i stand til at få lagt alt ind lige med det samme. Håber du har tid til at vente og måske følge med på siden.

God fornøjelse

MINIATURE HOVED MENU

Opdateret den 24-08-2020