Miniature oversigt

Jeg vil her vise hvad jeg har lavet som er ganske lidt og hvad jeg igennem mit liv har og har haft af miniature og dukkehuse

Jeg fik mit første dukkehus som barn i en alder af ca. 6 år i 1960 som jeg husker det og jeg mener det var min far som lavede dukkehuset som altid stod på det gamle symaskinebord. Hvor dukkehuset blev af ved jeg ikke men vil tro da jeg var omkring 9-10 år gammel forsvandt det. Mine forældre måtte have troet at jeg ikke mere var interesseret i at lege med det og derfor måske smed det ud. Jeg ville nu have ønsket at de havde beholdt det, så jeg kunne tage det med mig ind i voksenlivet. Symaskinebordet var en gammel Singer symaskine som kunne sænkes ned og dermed kunne bruges som bord, når symaskinen ikke var i gang.

Jeg har aldrig kunne slippe legebarnet i mig og derfor altid følte mig hjemme med mine børn og i børns leg. Den dag i dag elsker jeg at lege selv om mine lege er meget anderledes end før, men vil da stadig gerne lege med dukkehuse og legoklodser.

Det med dukkehuse har stået stille i mange år, men er langsomt sneget sig ind på mig igen

Dette er mit første dukkehus efter mange år fik jeg købt og ville gøre i stand. Dukkehuset var meget stort, men desværre viste det sig at det var fyldt med orm, så det røg ud. Det var et meget gammelt dukkehus og hjemmelavet, men jeg kunne ikke redde det.
Lige efter dette tænkte jeg at jeg måske kunne lave et dukkehus selv, men i meget mindre. Derfor fik jeg lavet dette, men pga. sygdom og personlige årsager kom det ikke videre og ud røg det også.

Langsomt efter sygdom i flere år vente jeg tilbage med drømmen om at lave mit helt eget unikke drømmedukkehus, men har fundet ud af det ikke bare er sådan at lave. Drømmen har ændret sig mange gange siden og må anerkende at som nybegynder er der ingen nem vej og der må mange selv anerkendelser til som gør at jeg nok aldrig kommer til at bygge mit helt unikke dukkehus, men må “nøjes” med et mere almindeligt dukkehus.

Som tiden går, så kastede jeg mig over de mange miniatureting som man kunne købe til sit dukkehus og opdagede også at der var mange forskellige størrelser af miniature ting som skulle passe ind i et dukkehus, så nu blev det også til at jeg måtte sætte mig ind i mål og dermed også tage stilling til hvilken slags dukkehus størrelse jeg skulle interessere mig for.

Dukkehus størrelsen er så blevet den som hedder 1:12, men selv her er der noget at tage hensyn til. Når man ønsker at bygge et dukkehus selv, så skal man se efter målene på huse i virkeligheden og benytte målestoksforholdet 1:12 for at finde ud af hvilke mål dukkehuset og møbler mv. skal have.

Der findes flere møbler og andet som har størrelsen 1:12 men er forskellige i målene og derfor er det vigtigt at vide hvilken størrelse man skal benytte for at det passer til dukkehuset og det andet som er i dukkehuset.

Jeg vil forsøge at lægge alle informationer ind samt billeder af det jeg har lavet og købt.

Der vil også være links til både de butikker jeg har købt ting hos og til museer, workshops og andet.

Siderne vil løbende blive opdateret, da jeg ikke er i stand til at få lagt alt ind lige med det samme.

God fornøjelse